Due holm kloster Uncategorized Støberimuseet, Nykøbing Mors

Støberimuseet, Nykøbing Mors

Smedemuseet i Ørding har været åbent for offentligheden siden 1983. Det er et skønt sted at høre om alle de smede, der har arbejdet ved denne lokale smedje gennem årene. Smedene var nødvendige for byens kontinuerlige udvikling, hvilket gør det til et vigtigt kulturmæssigt centrum.

Udstillingen er opdelt i forskellige former for smedearbejde såsom jernbearbejdning og produktion af maskiner og deres reservedele. Herunder findes også historien om og billedmaterialet bag det unikke smedeværksted, som er autentisk på trods af det store udvalg af moderne fremstillingsmetoder.

Du kan se alt fra landbrugsredskaber samt andre spiselige redskaber fra den tid, der sammen med rester af rustfrit stål, kan stadig bruges. Man har rig lejlighed til at opleve hvordan vores fortid forandrede sig til det, vi har i dag.

Der er også mulighed for at arrangere forskellige aktiviteter som fx træetrækning på museet, hvor deltagerne får lov til at guide musets kopimaskine eller trække instrumenterne i en lathe maskine. Disse aktiviteter er med til at understrege bevaringsarbejdet af flotte arvestykker fra fortiden.

På museum Smedemuseet i Ørding kommer du helt tæt ind på livet af de lokale håndværkere, som har betydet så meget for udviklingen igennem tiden. Det er derfor det perfekte sted at tage hen for dem, der vil vide mere om fortiden. Smedemuseet er et besøg værd!

Ørdings Smedemuseum er et attraktivt og interessant sted at besøge. Museet ligger nær Mors og giver dig mulighed for at lære mere om smedekunst fra den lokale historie.

Du kan få en guidet tur rundt i hele museet, hvor du vil se smedeovne, rustninger og de forskellige værktøjer brug i smedijobs. Du kan også se, hvordan de mange smedejob er blevet udført gennem årene.

Museets samling af værktøj har eksisteret siden 1. verdenskrig, så du kan se, hvordan værktøjerne har ændret sig over tid. Museets smedegjenstander kommer fra hele regionen og omfatter også materialer, der blev brugt til produktion af landbrugsmaskiner.

En anden interessant del af turen er et besøg hos en lokal smed. Her kan du se ham arbejde og bruge de gamle teknikker til at lave smukke skulpturer. Det er virkelig inspirerende at se processen bag deres arbejde.

Ørdings Smedemuseum er et af Nordsjællands skjulte juveler. Tag dat familie eller venner med en dag for at opleve det unikke museum – du vil sikkert efterlade med mange glade minder!

Smedemuseet i Ørding er et sted, hvor du kan opleve smedens verden fra fortiden.

Museet har forskellige værksteder med udstyr fra den tidsperiode, som de repræsenterer. Dette indbefatter smedehammere, rundsav, kønslister – alt det, der blev brugt til at skabe jern og stål smedearbejde i det 16. og 17. årtusinde.

Her kan besøgende stadig se de ovennævnte håndværktøjer i brug. Udover disse værkstedsudstillinger har museet også andre interactive displays, der omfatter alt lige fra bronzestenarbejde og ledbåndskæring til skrabegravemaskiner og bestigelse af en form for schorchelmastestabel.

Smedemuseet er et ideelt sted at gå sammen med familie eller venner for at finde ud af mere om smedes arbejde, traditioner og kunst gennem tiden. Personalet er meget imødekommende og villig til at svare på eventuelle spørgsmål der måtte have. Dette er et must-se sted for alle interesserede i denne slags historie!

Related Post