Due holm kloster Uncategorized Smedemuseet, Ørding

Smedemuseet, Ørding

Støberimuseet i Nykøbing Mors er et fascinerende sted, hvor du får indblik i en af Danmarks ældste håndværkstraditioner. Museet huser en unik samling af støbejern og andre eksponater fra støberiernes aktive tid. Du får lov til at se de værktøjer og produkter, som var brugt i virksomhedernes produktionsprocesser. Desuden vil du kunne opleve den smukke gamle fabrica, der er et levende museum om arbejdet i støberierne.

Du har mulighed for at gå på forskellige ture ledet af guider på museet, så du kan få en god forståelse for historien bag støberiindustrien. Herunder vil du lære om udviklingen af støbejernsgods igennem historien, om metallurgi, proceskontrol og udstyr. Støberimuseet rummer også flere spændende formidlingsaktiviteter og udstillinger såsom blacksmith-demonstrationer og dingymager-udstillinger.

Gennem turene og aktiviteterne har du mulighed for at se det stykke dansk industrihistorie, der hidtil har ligget skjult – Støberimuseets store samling af støbejernsgods fra den over 200 år lange periode. Her får du mulighed for at nyde synet af emnernes smukke former og varierede designs, som udtrykker skabslen på bedste vis.

Støberimuseet er et utroligt interessant museum, der har meget at tilbyde – her kan alle finde noget til inspiration. Museet er et must-see på din rundtur på Mors og er et sikkert hit!

Hvis du har et interesse for fiskeri, så er Støberimuseet i Nykøbing Mors et oplagt mål. Her finder du et interessant indblik i den unikke danske fiskerihistorie, blandt andet med særligt fokus på fiskeri- og havnetraditionerne omkring Limfjorden.

Samlingen byder på en lang række af originale gjenstande, fra historiske joller, netværk, bøger samt dagbøger, der bringer os tættere på det typiske liv som fisker i det 19. århundrede. Derudover hvirvles man ind i et fantasie univers af malede skibe, skibsmodeller og skibsrelaterede smykker.

Udover de mange genstande kan museet også prale af en række udstillinger, foredrag og workshops. Der er konstant aktivitet – særligt i sommerhalvåret – hvor museets varme, hyggelige atmosfære tiltaler børn og voksne.

Støberimuseet lykkes med at kombinere det utrolig spændende historiske billede med den lokale kulturarv. Et besøg der er absolut verd at tage med!

Det er ikke mange steder, man kan se lige så meget historie og kultur som på Støberimuseet i Nykøbing Mors. Museet ligger i den gamle Losbys støberi og er et museum, hvor man kan lære om nogle af de mest udsøgte og maleriske håndværk.

Det er især malerisk i deres store udstilling af kobberværker. Fra de store messingpotter til de små skåle, servietringe og bægre. Men der er ikke kun malerier her. De har også andre typer af kunsthåndværk såsom glaskunst, møbler, keramik og smedejernskunst. Museet har endda en støbeovn, så besøgende kan få et indblik i processen med at oprette kobber- og messingvarer.

Museet har ligeledes en samling af håndskrevne breve, fotografier og gamle dokumenter, som foreviger industriarbejderens kamp for bedre løn og livsvilkår. Uanset om du interesserer dig for håndværkskunst eller ønsker at se flere af de gamle historier, som Støberimuseets byder på – er dette bestemt stedet at besøge!

Støberimuseet i Nykøbing Mors sætter et smukt, kulturhistorisk præg på byen. Denne skat af en oplevelse består af en samling af støbegods, som hele virksomheden har produceret helt fra 1853 og frem til i dag. Der er 17 forskellige kategorier af produkter at se, blandt andet statuer, drikkevarer og husker. Støberimuseet er hjemsted for over 20.000 forskellige varer.

Gennem årene har Støberimuseet bygget et omfattende museum op med den komplette historie om de traditionelle støberivirksomheder i Nykøbing Mors. Mange af de gamle maskiner er bevaret – must-sees for enhver teknologi-elsker. Undervejs vil man få lov til at se eksempler på statistisk modellering, gipsforme og fremstilling af figurer, det kan ikke være mere inspirerende!

Valget af produkter er meget spændende: man får lov at se figurines og statuer, der repræsenterer flere forskellige typer personligheder: fra farverige street style figurer til anderledes fortolkninger af det nordiske arvtog. Derudover har museet mange interessante produkter som smøllere, hvorfar falder det perfekt i tråd med museets mission om at bevare lokale støbemestres erfaringer med at støbe i Nykøbing Mors område.

Related Post