Due holm kloster Uncategorized Móler Museet, Hesselbjerg Nordmors

Móler Museet, Hesselbjerg Nordmors

Måler Museet i Hesselbjerg er et fantastisk sted for kunstelskere netop nu. Det er en af de ældste huse i Nordmors, opført på Moler Kalkbrud omkring 1870, og det er nu blevet omdannet til et smukt og inspirerende museum. Museet omfatter udstillinger, der viser egne samlinger af molermalerier, træskærerarbejder og lokale fotografiprojekter.

Museet har et stort antal af de mest betydningsfulde môlerkunstnere i Danmark. Disse kunstnere inkluderer Jens Jakob Jakobsen, de tidligste kunstnere fra Môlerområdet som Jens Norby,Svend Thorsen og Hans Jørgen Balle Kristensen. Her finder du også værker af Robert Jacobsen og Ghitta Caiserman-Roth.

Den enestående samling på Môler Museet i Hesselbjerg inkluderer over tusind originale værker, hvoraf mange er bemærkelsesværdige bevarede skatte fra virkningerne af det gyldne århundrede i den danske avantgarde. Gennem udstillingerne opfordres besøgende til at reflektere over den kunstsintese, som disse skattesteder får stemningen tilbage til perioden.

Môler Museet i Hesselbjerg er et smukt sted for nysgerrighed, læring og kulturformidling. Omkring hundrede år efter at huset blev bygget, fortsætter museet med at fasinere alle som er ivrig efter at besøge det fantastiske sted. Sørg for at planlægge dit besøg allerede i dag!

Móler Museet, Hesselbjerg Nordmors er et fantastisk sted at besøge. Det er omgivet af smuk natur og kun 2 timers kørsel fra København. Her kan man lære mere om områdets historie og bosætningsmønstre.

Du kan opleve en samling af fortidens bosteder, herunder bondestuer, købmandsgårde, landarbejderhavene, havnearbejder- og fiskerhusene. Det er et spændende sted for folk, der søger en ægte fortidsoplevelse. I museets vognsamling finder man heste- og gårskombinationer fra midten af det 19. århundrede.

Dette usædvanlige museum har også en smuk have omkring slottet. Den viser udviklingen af de forskellige ranke i middelalderen og frem til 20. århundrede prydet med skulpturer og fontæner. Det er et fredfyldt sted at gå en tur hvis du har lyst til at nyde naturen og dets skønhed.

Besøget kan startes med en rundvisning udført af museets personale. De vil forklare dig alt der findes på stedet samt om deres forskellige aktiviteter som forsamlingshuse, caféer, restauranter og butikker. Så dette museum er helt sikkert et besøg værd hvis du er interesseret i landlige livsformer fra fortiden!

Møllerens Museet i Hesselbjerg Nordmors lokker masser af besøgende hvert år. Det er et fantastisk sted at tage en dagstur for at lære mere om danske møllertraditioner.

Museet er hjemsted for en 400 år gammel mølle, som har fungeret som en arbejdsmølle siden 1600-tallet og stadigvæk er i drift. Du kan se mejslerne smøre sig frem, danse til traditionsrige melodier og hjælpe medarbejderne med at bevare og vedligeholde den gamle mølle.

Udover de levende demonstrationer er museet et sted, hvor man kan opleve de skiftende udstillinger om mølleriet. Besøgende vil lære historien om mølleriet, se gamle møllevarer og selvforsyningsmaskiner. Man kan også prøve den tidligere måde at male på gennem workshops.

Derudover inviterer museets guide regelmæssigt til kommenterede ture, som giver dig et indblik i den nordmorske historie og den arkitektur og kultur, der præger landdistriktet.

Måske er den største attraktion af Møllerens Museum selv det smukke landskab, der omgiver det. Det er et godt sted at slappe af og nyde naturen. Besøgende kan endda bringe deres egne madlavningsudstyr og spise direkte ved siden af floden Hesselbjerg!

Related Post