Due holm kloster Uncategorized Landbrugsmuseet Skarregaard, Sejerslev Nordmors

Landbrugsmuseet Skarregaard, Sejerslev Nordmors

Mange kender ikke til Landbrugsmuseet Skarregaard, der ligger i Sejerslev Nordmors. Det er et besøg værd – museet er nemlig et af dejlige attraktioner på landsplan. Dette landmandshuse fra 1700-tallet, som blev bygget af den tidligere ejer Jens Lassen, er særligt kendt verden over.

På landbrugsmuseet Skarregaard kan man se den originale landbrugsbygning fra 1700-tallet og dens udstyr og antikke redskaber. Der bliver også arrangeret en række forskellige temadage og arrangementer med blandt andet kulturelle aktiviteter og foredrag om landbruget og om de gamle traditioner på stedet. Samtidig findes der en café på restaurerede landbrugsmuseum, som serverer kaffe, te og hjemmebagt brød.

Skarregaard er et skønt sted at besøge når vejret tillader det. I sæson kan du gå en tur rundt i marken, nyde den naturlige skønhed ved fjorden eller tage en tur ud for at se de gamle landsbyer som Tindbæksminde, Øster Vrøng og Rørtved-Anholt.

En hel dag i museets selskab vil helt sikkert give dig masser af spændende oplevelser og indtryk. Landbrugsmuseet Skarragaard fortjener virkelig et besøg – glem ikke at besøge det næste gang du er i nærheden af Sejerslev Nordmors!

Landbrugsmuseet Skarregaard, der ligger i Sejerslev Nordmors, er et enestående indblik i Jawe’s kultur- og landbrugshistorie. Museet består af en arbejdende gård fra 1840’erne samt et stort antal skurarbejdsværelser, der huser en imponerende samling af gamle landbrugsredskaber. Dette er et skatkammer af historiske genstande fra det gamle Nordmorsområdet – fra snedkerverksted til vævning og bindingsværker og endda et lille skolelokale.

Udover de mange interessante historiske opdagelser, som besøgende kan nyde, tilbyder museet også en række aktiviteter og organiserer også forskellige events som vintagemarkeder og teaterfremføringer. Museet er åbent for offentligheden på bestemte dage om året, med mulighed for gruppereservationer uden for disse tidsplaner.

Skarregaard er et fantastisk sted at opleve Jawes historie, idet det giver et fjernt indtryk af det landliv, der engang holdt fast i Nordmorsborggene. For dem, der vil opleve det landskab, solrige atmosfære og den autentiske stemning, er Landbrugsmuseet Skarregaard et affaldisk besøg!

Landbrugsmuseet Skarregaard, beliggende i Sejerslev på Nordmors, er et besøg værd. Landbrugsmuseet rummer en masse interessante historier, og her får man et indblik i hvordan livet på gårdene har udviklet sig gennem tiden.

Udover de mange historier, så byder Museet på masser af kulturelle aktiviteter for alle. Her kan du eksempelvis se et gammeldags landbrug anderledes end mange steder andre steder. Her får du et indtryk af den gammeldags landbrugskultur som var typisk for Morsø i gamle dage.

Derudover tilbyder Museet også forskellige aktiviteter og arrangementer uanset om der er børn eller voksne til stede. Har du lyst til at prøve at arbejde med heste, kan du komme og ride en tur på deres marker. Og hvis det ikke er nok, så kan børnene prøve de små plove og også deltage i årets hakkeaktivitet, der foregår hvert år på skolernes efterårsferie. Sæsonen ender traditionelt med kornmodning hvor møllen starter op og nyt års hvedekorn maler som et eventyr fra fortiden.

Skarregaard er et sted du ikke må glemme at besøge næste gang du er på Nordmors – her bliver du sendt tilbage i tiden!

Related Post