Due holm kloster Uncategorized Dueholm Kloster, Nykøbing Mors

Dueholm Kloster, Nykøbing Mors

Du er som noget helt særligt, når du befinder dig ved Dueholm Kloster, Nykøbing Mors. Her står omgivelserne og symboliserer over tusind års kulturhistorie – et middelaldercentrum, der imponerer de fleste besøgende.

Dueholm Kloster blev grundlagt i 1240 af kong Valdemarsejren, som gav testamenteret jord til augustinermunkene. Det blev så den sidste sidste augustinerkloster i Danmark fra middelalderen, der stadig eksisterer. Siden den tid er klosteret blevet restaureret flere gange. På grund af disse restaureringer har klosteret bevaret en enestående arkitektonisk skønhed, der nu kan opleves af alle, som besøger det.

Udover at være et smukt middelalderkloster, huser Dueholm Kloster også Danmarks samling af religiøs kulturarv og er derfor et must-see for enhver turist! Klosteret huser en masse spændende fund, herunder munkekamre, selvbetjente museer og arrangementer såsom kirkefester og teaterforestillinger.

Oplev det fortryllende miljø for dig selv ved at besøge Dueholm Kloster Nykøbing Mors. Du bliver ikke skuffet!

Dueholm Kloster er et af de mest betagende steder på Mors. Beliggende på en bakketop ud mod Limfjorden, har den tidligere benediktinerkirke været i drift siden det 12. århundrede, hvilket gør den til et af Danmarks ældste klostre.

Klostret er bygget i lokal røde mursten og står som vidnesbyrd om en svunden tid. Indeni kan du udforske kirken med dens storslåede buer og gravstederne, som huser flere af de biskopper og munke, der boede her tidligere. Det er faktisk så, at Dueholm Kloster er blevet udnævnt til et nationalhistorisk monument af Regeringen.

Udenfor kirken finder man en frodig natur, der forbereder sig på forårsmorgenerne med rigdom på farvestrålende blomster såvel som fauna. Strukturer fra det gamle kloster, såsom et 3 meter højt klokketårn og et byhus, står stolt over landskabet som et synligt billede fra de gamle tider.

Dueholm Kloster er er et af de smukkeste klosteranlæg i Danmark. Det ligger på øen Nykøbing Mors i Limfjorden, hvor Limfjordsbroen binder den sammen med fastlandet. Klosteret blev grundlagt tilbage i 1210 af den danske adelsmand, markgreve Jacob Sunesen og bestod dengang af et kapel og nogle få bygninger. I dag er dueholmskloster et beskyttet område, der er blevet restaureret og restaureret betydeligt siden da.

Selvom klosteret ikke længere fungerer som et aktivt frimurerkloster, så man stadig nyde det smukke landskab omkring det. Området har en stor park med træer, buske og blomster samt adskillige søer, der gør det til et populært sted for turister at besøge.

Klosteret er nu åbent for offentligheden for både selvguidet eller guidede ture, hvilket giver besøgende mulighed for at se alle de interessante detaljer ved det historiske bygningsværk. Besøgende kan også nyde udsigten fra den gamle Vesterhavstårn eller se på et af de mange skulptur- og udsmykningsarbejder.

Der er også unikke butikker, gallerier og restauranter i nabolaget, så du kan nemt finde noget godt at gøre, når du besøger Dueholm Kloster. For dem, der ønsker at opleve mere af området, så Nykøbing Mors bybyder på en masse interessante seværdigheder som Bregningevej, Lille Træstensbakken og Mols Bjerge Nationalpark. Der er altså masser at opleve på denne smukke ø!

Related Post